.
.
.
..

 photo pinja_zpsputpghlh.png

torstai 21. toukokuuta 2015

Kielimatkastani Jerseyllä; Pariisi & isäntäperheeni

Olin kesällä 2013 kielimatkalla Jerseyllä. Jersey on kaunis, vihreä saari Ranskan kanaalissa. Siellä on hyvät shoppailu- ja rantamahdollisuudet. Pienellä, vain n. 97 000 asukkaan asututtamalla saarella on kauniit ja isot hiekkarannat, ja aurinkoa riittämiin! Virallisia kieliä Jerseyllä on englanti ja ranska. Matkaan kuuluu myös suurkaupunkivierailu Pariisissa. Pariisissa yövyimme muutaman yön, ja sitten matkustimme lautalla Jerseylle. Myös kotiinpaluumatkalla viivyimme yhden yön Ranskassa.


Pariisissa yövyimme hostellissa yhdessä muiden pohjoismaiden kielimatkalaisten kanssa. Kolmen päivän aikana teimme ja näimme paljon. Kävimme kaupunkiajelulla sekä katsomassa upeita nähtävyyksiä, ja tietysti shoppailemassa. Saimme vaikuttaa ohjelmaamme aika paljon kertomalla toiveita leaderillemme. Pääsimme näkemään kaiken minkä halusimme. Olin valinnut Disneyland -vierailun, ja vietimme siellä yhden päivän. Disneyland oli aivan uskomaton! En ollut koskaan käynyt niin hienossa huvipuistossa. Aika kului kuin siivillä kun kävimme laitteissa ja katselimme ympärillemme. Päivän päätteeksi kävimme yhdessä syömässä. Sillä aikaa kun me olimme disneylandissa, muut olivat käyneet ostoksilla ja nähtävyyksillä. He kävivät mm. taidemuseo Louvressa. Kolmen päivän aikana olimme tutustuneet toisimme jo todella hyvin, ja meistä oli tullut jo ryhmä! Aivan kuin olisimme tunteneet toisemme jo monta vuotta.
















Kun pääsimme Jerseylle, meidän isäntäperheemme odottivat meitä jo. Kanssani samassa perheessä oli yksi suomalainen ja neljä ruotsalaista. Perheelläni oli suuri talo, ja siksi pystyimme kaikki majoittumaan hyvin siellä. Perheeseeni kuului äiti ja isä, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä, sekä koira. Perheen lapset, sekä perheessä majoittuneet muut kielimatkalaiset olivat kanssani samaa ikäluokkaa ja tulimme hyvin toimeen. Vietimme perheen kanssa aika paljon aikaa yhdessä uiden ja ruokaillen. Hostäitini teki meille aina aamiaisen ja eväspussit kouluun. Normaali aamupala oli paahtoleipää ja muroja, sekä mehua. Lounaspussimme sisälsi aina paahtoleivän tai sämpylän, vesipullon, hedelmän, sipsipussin ja jogurtin tai suklaapatukan. Söimme sen aina koulun jälkeen, ennen iltapäivän aktiviteettiä. Päivällisen söimme perheessä yhdessä, mutta joskus perheellä oli muita kiireitä eivätkä kerenneet syömään kanssamme. Silloin he tekivät ruoan valmiiksi meille, ja varmistivat että saimme syötyä. Isäntäperheeni oli kaikinpuolin todella mukava, eikä koti-ikäväkään ehtinyt tulla.









Ensiviikolla kerron Jerseyn harrastemahdollisuuksista, kuten aktiviteeteistä, Explorer Passista sekä Lainelautailu-kurssista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti